Dapper om volledig op jezelf te vertrouwen!

Deze tekst heb ik niet zelf bedacht maar komt uit het boek ‘Ongetemd Leven’ van Glennon Doyle. Een aanrader van Edith Doosje van Process Communication Nederland, een van mijn opdrachtgevers. Ik heb nog nooit een boek gelezen waarvan ik zoveel pagina’s heb omgeslagen omdat er een zin of quote in staat die ik wil onthouden om nog een keer te lezen. Ik deel een paar quotes uit het boek die bij mij zijn blijven hangen:

  • Een ontevreden gevoel is het bewijs dat je nog steeds ziet dat het ook anders kan.
  • Wees stil en weet.
  • Het wachten tot er iets ergs gaat gebeuren is kennelijk verlammender dan ermee dealen als het eenmaal zover is.

Sowieso lang geleden dat ik een boek las. Ik heb daar de laatste jaren steeds minder rust voor gekregen. In plaats van een boek, pak ik gemakkelijk mijn mobiel om meestal doelloos te scrollen langs alle instastories van mijn online ‘vrienden’ en nieuwe berichten op LinkedIn. Ik doe ook zeker inspiratie op alleen of het mij een voldaan gevoel geeft? Nee…Ik ben niet zo van de voornemens maar begin van dit jaar nam ik me voor mijn mobiel vaker op stil te zetten en minder alle socials te checken. Dit gaat best goed;-)

Ruimte voor inspiratie
Deze coronatijd is en blijft echt een uitdaging. Toch heeft het mij ook een aantal positieve dingen opgeleverd. Namelijk dat ik meer ruimte en zin heb om inspiratie en nieuwe kennis op te doen. Door het gemis van zwemmen en tennissen, wandel ik me de laatste tijd helemaal suf. En ben ik aangestoken door het fietsvirus door manlief en vrienden. Tijdens mijn wandelingen luister ik graag naar inspirerende podcasts over persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Zo luisterde ik ook de podcast van Dokter Juriaan in de podcast Eindbazen- van klacht naar kans. Hij zegt een paar dingen die mij raken:

'Altijd maar zorgen om geliefd te zijn. Het is niet de plicht van de ander om jou lief en aardig te vinden. Of gelukkig te maken. Als je dat kan voelen, geeft dit veel vrijheid en ontsla je de ander van de plicht om jou te erkennen en te waarderen. Het geeft jou de mogelijkheid te zijn wie je bent. Dan kan je er echt zijn. Door goed voor jezelf te zorgen.'

Zoek begeleiding en support
Hij zegt ook: ‘Een van de kwaliteiten van (zelf)leiderschap is ook durven uit te reiken en om hulp te vragen. Zoek begeleiding en support hierin. Onderhoud plegen en op koers willen blijven. Je zou jezelf tekort doen als je dit niet doet.’

Aangezien ik op koers wil blijven en het nodige onderhoud ook geen kwaad kan, heb ik leiderschapscoach Martje Kemperman in de arm genomen. In ons eerste gesprek vroeg Martje mij: ‘Leef jij je maximale potentieel?’ Uuh, daar moest ik even over nadenken…Inmiddels ben ik een paar maanden verder en kom ik -ondanks corona- steeds dichter bij het leven van mijn maximale potentieel. Hoe ik dit doe? Door het creëren van nog meer zelfinzicht, te blijven leren, goed voor mezelf te zorgen, op mezelf te vertrouwen, én Ongetemd te Leven! Zou jij ook moeten doen:-)

 

📸 eigen foto: zonsopgang in Vathorst, Amersfoort.

Contact

     
Invalid Input Ongeldig e-mailadres
Vul uw bericht in.
Invalid Input

chrisconnecting

ChrisConnecting
Texelstraat-Noord 18
3826 DN  Amersfoort
info@chrisconnecting.nl
Telefoon 06 23 08 05 19
K.v.K. Amersfoort 68374747
BTW nr. NL001952292B25