Hoe houd ik deze crisis vol?

Dat is voor iedereen denk ik een uitdaging maar ik probeer het voor mezelf klein te houden. Er zijn zoveel verdrietige dingen waar ik me zorgen om kan maken. Maar hoe moeilijk ook: dit probeer ik niet te doen. Dit gaat de ene dag beter dan de andere dag. De eerste week keek ik bijna alles op tv, ik schakelde moeiteloos over van NOS Journaal naar RTL nieuws, van Jinek naar Op1. Ik scrolde de hele dag op mijn telefoon. Na twee weken negativiteit merk ik dat ik behoefte heb aan minder informatie of eigenlijk andere informatie.

Creatieve Troost TV
Blij word ik dan ook van in Quarantaine tv van Ruben, Tijl en Ruben, mijn hoogtepuntje van de dag. Paul de Leeuw brengt ook een ‘feel good’ gevoel over met zijn gesprekken via Instagram door mensen te bellen uit zijn omgeving. En sinds gisteren is er ‘Beau Blijft Binnen’. Elke zaterdag en zondag presenteert hij vanuit zijn woonkamer een talkshow, hoe creatief? Deze programma’s bieden mij troost maar laten me ook een beetje lachen want dat blijft -ondanks alle ellende in de wereld- ook belangrijk!

Nog meer respect voor mensen in de zorg
Ik had al respect voor de mensen in de zorg maar nu nog meer. Het is gek en niet leuk dat ik mijn vader niet kan bezoeken die kleinschalig woont voor mensen met dementie. Maar gelukkig zorgen ze heel goed voor hem en kan ik hem vanaf de weg nog zien omdat hij in de buurt woont. En ze sturen leuke filmpjes als hij meedoet aan Holland in beweging of een rondje in de tuin loopt. Heel waardevol!

Van een Ik naar een Wij samenleving
Ik weet niet meer wie dit zei op tv maar dit vind ik een mooie uitspraak: ‘we gaan van een Ik naar een Wij samenleving’. De oproep om meer jouw lokale ondernemers te supporten is ook een goede maar die moeten we gewoon zien vol te houden. In Amersfoort is het mooie initiatief ontstaan van 'Amersfoort gaat in eten'. Restaurants die open zijn voor bezorgen of afhalen, zo support je de horeca in Amersfoort en omgeving.

Het steunen van de lokale ondernemers is voor mij niet nieuw eerlijk gezegd. Voorop staat dat deze ondernemers kwaliteit leveren maar waarom zou je een fiets op internet kopen terwijl je bij je fietsenmaker om de hoek een fiets kunt aanschaffen met alle service van dien. Mijn vader zegt altijd: ‘overal moet je geld betalen’.

Wat brengt het mij?
Ik ben dankbaar dat ik op werkgebied nog aardig wat dingen te doen heb. En leve de onlinemogelijkheden. Ik moest even wennen aan mijn man als tijdelijke collega die ook nog eens hard praat en typt haha. Maar we zijn blij dat wij nog kunnen werken. Daarnaast geniet ik van mijn heerlijke ochtendwandelingen, gezellig een potje hartenjagen met mijn gezin dat we sinds onze vakantie van vorig jaar niet meer hebben gedaan... Ik maak elke dag een verse smoothie, heb mijn kledingkast opgeruimd, mijn website aangepast, ik stuur weer meer kaartjes en ben weer een boek aan het lezen.

Hoop voor de toekomst
Mijn hoop voor de toekomst is als eerste dat er snel een vaccin tegen corona komt maar ook dat we ons blijven realiseren dat het leven niet maakbaar is, we meer van dag tot dag gaan leven, nog meer rekening blijven houden met anderen. En je kunt niet controleren waar je geen invloed op hebt. En ik hoop oprecht dat er genoeg (financiële) waardering blijft/komt voor mensen in de vitale beroepen. Dat mag nu toch wel duidelijk zijn!

Maar vooral: blijf gezond, blijf positief en geniet van de kleine dingen van het leven.

Hoe ga ik met deze crisis om blog ChrisConnecting 

Contact

     
Invalid Input Ongeldig e-mailadres
Vul uw bericht in.
Invalid Input

chrisconnecting

ChrisConnecting
Eschberg 19
3825 BG  Amersfoort
info@chrisconnecting.nl
Telefoon 06 23 08 05 19
K.v.K. Amersfoort 68374747
BTW nr. NL001952292B25